Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Η ΤΕΛΑΙΥΤΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ









του Νάσου Ρόγκα

ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΩΝ

55 years old
Born Sep 24, 1952
Died Jun 3, 2008
Drama, Greece

Για όσους θαύμαζαν και συνεχίζουν να θαυμάζουν τον Νίκο Σεργιανόπουλο ως ηθοποιό, φίλο, και άνθρωπο..

Βιογραφία του Νίκου Σεργιανόπουλου:
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα!Αποφοίτησε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και πριν προλάβει να χαρεί την ανέμελη νιότη του καταπιάνεται με την Πειραματική σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη,της οποίας υπήρξε υδρυτικό μέλος μαζί με τη Λυδία Φωτοπούλου, τη Καρρυοφιλιά Καραμπέτη και τη Φιλαρέτη Κομνηνού. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά η περιπέτειά του με την υποκριτική.Μόνος απέναντι στο κοινό. Ή και ανάποδα…!Στην Πειραματική θα προταγωνιστήσει: στο “Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Σαίξπηρ(Λύσανδρος), στη “Πόλη” της Λούλας Αναγνωστάκη (Μίμης φωτογράφος), στο “Περιμένοντας τον Γκοντό”(Βλαντιμιέ), στους “Αχαρνείς” του Αριστοφάνη(Δικαιόπολις), στο “Θείο Βάνια” του Τσέχωφ(Άστρωφ) και τέλος στον “Εραστή” του Πίντερ.

Από τα πρώτα του βήματα γίνεται φανερό ότι είχε αδυναμία και μια… μικρή προτίμηση στους κλασικούς,που με τη “μετάφραση” του στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα γίνει πλέον μονομαχία: “Γλάρος” του Τσέχωφ(Τρέπλιεφ), “Ιφιγένεια Εν Ταύροις”(Ορέστης),¨Νύχτα της Ιγκουάνα”(Σάνον), “Μήδεια(Ιάσων) και τέλος στα “Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα”(γιος).

Στη συνέχεια θα κατέβει Αθήνα στο θέατρο “Αθηνών” θα μεταμορφωθεί σε Ρόμπερτ στο “Πέρα απο τον ορίζοντα” του Ευγένιου Ο Νιλ.Η ιδιωτική τηλεόραση στα πρώτα της ξεκινήματα δεν θα αργήσει και πολύ για να τον ανακαλύψει και θα του δώσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αρκετά αυτοτελή επεισόδια των σήριαλ “Εσύ αποφασίζεις”(Mega),”Ανατομία ενός εγκλήματος”(ANT1),”Έρωτας και πάθος”(ANT1).

Επειδή τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά το Mega για να τον τιμήσει τον στέλνει στη…Κένυα για να ζωντανέψει μια εκρηκτική ερωτική ιστορία στο “Άφρικα”.Έχει πλέον πάρει το χρίσμα του “επικίνδυνου αρσενικού”.Από εκεί και πέρα τον βλέπουμε στο “Μοιραίο Πάθος”(ΑΝΤ1)και στην “Παλίρροια”(Mega) να βασανίζει ότι φοράει φουστάνι.Όλες του τις προηγούμενες (τηλεοπτικές) αμαρτίες θα τις πληρώσει μια και καλή στους “Δύο Ξένους”.Αργότερα ξαποσταίνει λίγο στο “Ποτέ δεν είναι αργά”(ΑΝΤΙ).’

Αυτή την τηλεοπτική περίοδο συμπρωταγωνιστούσε με την Ναταλία Δραγούμη στο πετυχημένο αστυνομικό θρίλερ “Η εξαφάνισ用 του ALPHA.

Ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε δολοφονημένος την Τρίτη 3 Ιουνίου στις 9 το πρωί στο διαμέρισμά του στην οδό Μετεώρων 14-16 στο Παγκράτι.

Το πτώμα βρήκε η οικιακή βοηθός , η οποία πήγε στο σπίτι και ειδοποίησε την αστυνομία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την αστυνομία, ο 56χρονος ηθοποιός βρέθηκε γυμνός,πεσμένος στο δάπεδο του σπιτιού και έφερε πολλές μαχαιριές στο στήθος, στην πλάτη και στο λαιμό.

Recent News
Δύο Ξένοι

Οι Δύο Ξένοι ήταν μια από τις επιτυχημένες κωμικές σειρές του Mega Channel και προβλήθηκε την περίοδο 1997-99. Το σενάριο ήταν των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα. Η σειρά εξιστορούσε τον έρωτα του σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής Κωνσταντίνου Μαρκορά (Νίκος Σεργιανόπουλος) και της τηλεπαρουσιάστριας της εκπομπής "Πρωινό χαμόγελο" Μαρίνας Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια) μέσα από χιουμοριστικές καταστάσεις και μια προσπάθεια να κρύψουν τον έρωτα τους και απο τους άλλους αλλά και πολλές φορές απο τον ίδιο τους τον εαυτό.

Συμμετείχαν επίσης οι Ντίνα Κώνστα (Ντένη Μαρκορά), Χρυσούλα Διαβάτη (Φλώρα Μπαρμπαρίτσα), Αλέξανδρος Ρήγας (Απόστολος Σιδεράτος), Δημήτρης Τσούτσης (Νικηφόρος Κασιμάτης), Καλλιόπη Ταχτσόγλου (Μαρούσκα Μαλένκα), Αλεξάνδρα Παλαιολόγου (Μίνα Αγγελοπούλου), Τιτίκα Στασινοπούλου (Ζωή Κουντουράτου), Θέμης Μάνεσης (Μένιος Τσαπάρας), Αίας Μανθόπουλος (Αίας), Άβα Γαλανοπούλου (Άβα Γαλανοπούλου),ο Φώτης Σπύρος, και άλλοι.

Από τη σειρά έχουν κάνει εμφανίσεις κατά καιρούς η Ελένη Γερασιμίδου (κυρία Νίτσα), η Δέσποινα Βανδή (Χαρούλα), η Μίρκα Παπακωνσταντίνου (φωνή), η Τζέσυ Παπουτσή, η Σοφία Φιλιππίδου, ο Πέτρος Φιλιππίδης (φωνή), η Κατερίνα Γιατζόγλου, ο Μίλτος Μακρίδης, η Ρίτα Σακελλαρίου, η Λιάνα Κανέλλη, η Πόπη Τσαπανίδου, η Λίζα Δουκακάρου, η Έλενα Ακρίτα, ο Σπύρος Φωκάς, ο Σπύρος Καλογήρου (πατέρας της Μίνας), ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Θανάσης Ευθυμιάδης, η Ελένη Καστάνη, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου, ο Χρήστος Αντωνιάδης, ο Πάνος Κιάμος, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Πέγκυ Ζήνα, η Ισαβέλλα Βλασιάδου, η Μάγκυ Χαραλαμπίδου, ο Δημήτρης Μάρκος, η Ελένη Λουκά, η Πέπη Τσεσμελή, η Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, η Τζόυς Ευείδη, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου(αξιωματικός της αεροπορίας) και αρκετοί ακόμη.

Ένα τραγικό και βάναυσο έγκλημα, πήρε απο τον κόσμο αυτό, τον αγαπημενό άνθρωπο, φίλο και ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο στις 4/06/08. Οι άνθρωποι που τον ήξεραν μιλούν για μία τρυφερή και ευαίσθητη ψυχή, για έναν αξιοπρεπή και σεμνό άντρα. Όλοι όσοι τον 'κοίταξαν', διάβασαν στα μάτια του την όμορφη ψυχή του.
" Νίκο, οι μέρες μας είναι θλιβερές και οδυνηρές. Είναι τόσο σκληρό και άδικο. Πόσο εύχομαι να μπορούσα να παγώσω το χρόνο και να σβήσω το τραγικό συμβάν... Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ζείς μέσα μας. Το ταξίδι αυτό δεν το κάνεις μόνος. Η ζεστή μας αγάπη θα συνοδεύει για πάντα την τρυφερή ψυχή σου. Τα ευγενικά και μελαγχολικά σου μάτια θα γεμίσουν με την πληρότητα και ευτυχία που τους αξίζει. Δε σου λέω αντίο, Νίκο. Τώρα είσαι τόσο πολύ κοντά."

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ : ‘ΤΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ’
(ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – Δύο ξένοι)

Επειδή τό αδοκίμαστο καί τό απ’αλλού φερμένο
Δέν τ’αντέχουν οί άνθρωποι κι είναι νωρίς,μ’ακούς;
Είναι νωρίς ακόμη μές στόν κόσμο αυτόν αγάπη μου

Να μιλώ γιά σένα καί γιά μένα.

Είμ’εγώ,μ’ακούς;
Σ’αγαπώ,μ’ακούς;

Θά γυρίσει αλλού τίς χαρακιές
Τής παλάμης,η Μοίρα,σάν κλειδούχος
Μιά στιγμή θά συγκατατεθεί ο Καιρός

Πώς αλλιώς,αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι

Πουθενά δέν πάω ,μ’ακους;
Ή κανείς ή κι οί δύο μαζί,μ’ακούς;

Τό λουλούδι αυτό τής καταιγίδας καί μ’ακούς;
Τής αγάπης
Μιά γιά πάντα τό κόψαμε
Καί δέν γίνεται ν’ανθίσει αλλιώς,μ’ακούς;
Σ’άλλη γή,σ’άλλο αστέρι,μ’ακούς;
Δέν υπάρχει τό χώμα δέν υπάρχει ο αέρας
Πού αγγίξαμε,ο ίδιος,μ’ακούς;

Άκου,άκου
Ποιός μιλεί στά νερά καί ποιός κλαίει -- ακούς;
Ποιός γυρεύει τον άλλον; Ποιός φωνάζει;
Είμ’εγώ πού φωνάζω κι είμ’εγώ πού κλαίω,μ’ακούς;
Σ’αγαπώ,σ’αγαπώ,μ’ακούς;

ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Όλες του κόσμου οι Κυριακές
λάμπουν στο πρόσωπό σου...
Τι χρώματα, τι μουσικές
μες στο χαμογελό σου!

Τι χρώματα τι μουσικές
μες στο χαμογελό σου
Όλες του κόσμου οι Κυριακές
λάμπουν στο πρόσωπό σου...

Σαν τη φωτιά είσαι ζεστός,
είσαι ο ίδιος ο Χριστός,
ένας Χριστός της γειτονιάς,
που ξέρει τι θα πει χιονιάς...

Τι όμορφο να σ'αγαπώ
και να σε καρτεράω,
να σου γλυκαίνω τον καημό,
να σε παρηγοράω...

Να σου γλυκαίνω τον καημό
να σε παρηγοράω
Τι όμορφο να σ'αγαπώ
και να σε καρτεράω...

Σαν τη φωτιά είσαι ζεστός,
είσαι ο ίδιος ο Χριστός,
ένας Χριστός της γειτονιάς,
που ξέρει τι θα πει χιονιάς...

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Με έναν πυροβολισμό ολοκληρώνεται η επιτυχημένη σειρά του Alpha "Η εξαφάνιση", το τελευταίο επεισόδιο της οποίας θα προβληθεί αύριο στις 10 το βράδυ.


Σύμφωνα με τη σεναριογράφο της σειράς Άντα Γκούρμπαλη, το σενάριο και η σκηνοθεσία του προτελευταίου επεισοδίου της σειράς, που έχει ήδη προβληθεί, προέβλεπαν η σκηνή της πάλης ανάμεσα στους δύο άνδρες πρωταγωνιστές να τελειώσει με μία μαχαιριά του Σταύρου Ζαλμά προς το Νίκο Σεργιανόπουλο.
Αυτή θα ήταν και η τελευταία σκηνή, πριν το οριστικό αυριανό φινάλε, κάτι όμως που μέχρι στιγμής παραμένει "στον αέρα".
"Είναι μια πολύ σκληρή σκηνή, για την οποία το κανάλι θα αποφασίσει εάν θα προβληθεί ή όχι. Οι δύο άνδρες παλεύουν και στο τέλος ο Νίκος δέχεται μία μαχαιριά. Αλλά δεν ξέρω ακόμη εάν η σκηνή θα προβληθεί", δήλωσε χαρακτηριστικά η σεναριογράφος σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη.
Αμφίβολο παραμένει ποιος από τους δύο θα δεχθεί τον πυροβολισμό στο τελευταίο επεισόδιο, καθώς και εάν ο Νίκος Σεργιανόπουλος θα αντικατασταθεί στο τελευταίο επεισόδιο από κάποιον άλλο, έστω και εάν το πρόσωπό του δεν φαίνεται.
Η κ. Γκουρμπαλή στην ίδια συνέντευξη μίλησε και για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Νίκου Σεργιανόπουλου την ερχόμενη σεζόν στο εν λόγω σίριαλ λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να αποφασιστεί από τη μία ημέρα στην άλλη.
Με πιθανότερο δεδομένο η σειρά να συνεχιστεί, καθώς η συγκεκριμένη δουλειά απασχολεί ουκ ολίγες οικογένειες, τα ερωτήματα που προκύπτουν όσον αφορά τη σεναριακή παρουσία του Νίκου Σεργιανόπουλου είναι πολλά. Κύκλοι του καναλιού απέκλειαν το ενδεχόμενο αντικατάστασης του ρόλου με κάποιον άλλο ηθοποιό, καθώς, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, κάτι τέτοιο θα βεβήλωνε τη μνήμη του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα γυρίσματα για τον επόμενο κύκλο ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Νίκου Σεργιανόπουλου στα πρώτα δυο τρία επεισόδια του δεύτερου κύκλου. Έτσι απομένει να αποφασιστεί εάν τα επεισόδια αυτά θα προβληθούν κανονικά με τη σεναριακή ανατροπή να έρχεται αμέσως μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: